ОРГАНІЗАЦІЯ ЗАХОДІВ З ЕВАКУАЦІЇ В УМОВАХ ЗАГРОЗИ ТА ВЕДЕННЯ ВОЄННИХ ДІЙ. ПРОБЛЕМИ ТА ШЛЯХИ ЇХ РОЗВ'ЯЗАННЯ

Автор(и)

  • A Fomin Український науково-дослідний інститут цивільного захисту
  • A Sliusar Український науково-дослідний інститут цивільного захисту

DOI:

https://doi.org/10.33269/nvcz.2018.2.43-50

Ключові слова:

цивільне населення, заходи з евакуації, небезпеки воєнного характеру, управління, планування, зона бойових дій, безпечні райони, забезпечення.

Анотація

У статті проведено аналіз та визначено проблеми організації захисту населення при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій, спричинених застосуванням зброї, зокрема заходів з евакуації населення з районів ведення воєнних дій у безпечні райони. Розглянуто підходи до організації та проведення масової евакуації в країнах ‒ членах НАТО. Проведено аналіз встановлених в Україні  вимог до організації евакуації населення та досвіду їх практичної реалізації на початку та в ході воєнного конфлікту на сході України, а також спричинених вибухами на складах з боєприпасами. За результатами аналізу визначено проблеми, що виникли при евакуації населення та запропоновано шляхи їх розв’язання.

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-12-30

Як цитувати

Fomin, A., & Sliusar, A. (2018). ОРГАНІЗАЦІЯ ЗАХОДІВ З ЕВАКУАЦІЇ В УМОВАХ ЗАГРОЗИ ТА ВЕДЕННЯ ВОЄННИХ ДІЙ. ПРОБЛЕМИ ТА ШЛЯХИ ЇХ РОЗВ’ЯЗАННЯ. Науковий вісник: Цивільний захист та пожежна безпека, 1(2(6), 43–50. https://doi.org/10.33269/nvcz.2018.2.43-50